SütiSári

Semmi más csak sütés

Itt a finom mákos piskóta, citromos habbal bolondítva

dsc_0069_1.jpg

dsc_0077_1.jpg

dsc_0082_1.jpg

 

 

A máktortához:

  • 75 g darált mák
  • 90 g finomliszt
  • 70 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk szódabikarbóna

A citromkrémhez:

  • 1 csomag expressz zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • +lemon curd

 

Elkészítése:

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat.

 Összekeverjük a lisztet, a mákot és a szódabikarbónát.

A tojásos keverékhez hozzáadjuk a száraz anyagokat. Végül a maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához.

Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát.

Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lemon curd-öt.

Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A piskótára ráhalmozzuk a lemon curd habot, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018359573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása