Hozzávalók:
- 300 g darált sertéshús
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 db tojás
- 2 ek. szárított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paszternák
- 1 ek. szárított tárkony
- 5 l víz
- 2 dl tejszín
- 1 db citrom
- 450 g fagyasztott zöldségmix
- 1 db marhahúsleves kocka
Elkészítése:
- A vízbe belemorzsoljuk a húsleves kockát.
- A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a reszelt fokhagymával és a borssal, majd félretesszük.
- Az olajat fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paszternákot és a zöldség mixet néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal. Az egészet felöntjük vízzel és felforraljuk.
- Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és jól összeforraljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr118280869
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.