SütiSári

Semmi más csak sütés

Székely ízek melege, fér ebbe a levesbe

 

 

dsc_9284_1.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g darált sertéshús             
  • 1 db szikkadt zsemle              
  • 1 db tojás     
  • 2 ek. szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma   
  • 1 db paszternák        
  • 1 ek. szárított tárkony             
  • 5 l víz         
  • 2 dl tejszín 
  • 1 db citrom
  • 450 g fagyasztott zöldségmix
  • 1 db marhahúsleves kocka

 

Elkészítése:

  1. A vízbe belemorzsoljuk a húsleves kockát.
  2. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a reszelt fokhagymával és a borssal, majd félretesszük.
  3. Az olajat fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paszternákot és a zöldség mixet néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal. Az egészet felöntjük vízzel és felforraljuk.
  4. Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és jól összeforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518280869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása