SütiSári

Semmi más csak sütés

Karácsonykor érik az alma, tőle lesz finom a tápióka

dsc_8787_1.jpg

dsc_8808_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 2 ek. vanília aroma
  • 500 g tej
  • 150 g kristálycukor
  • 3 ek. tápióka gyöngy
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje

Az almás részhez:

  • 2 db alma
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 kk. fahéj

Elkészítése:

 

  1. Az almákat a cukorral és a fahéjjal felfőzzük, és megvárjuk, míg kihűl
  2. A tejet felforraljuk, utána hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát és tápióka gyöngyöt. Folyamatosan keverjük és megvárjuk, míg egy kicsit besűrűsödik.
  3. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tojássárgáját.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a pudinghoz.
  5. Egyenletesen eloszlatjuk a poharakba a tápióka pudingot.
  6. A tápióka puding tetejére helyezzük az alma tölteléket.
  7. Hűtőbe tesszük min. 3 órára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418254569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása