Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
- 150 g laktózmentes vaj
- 150 g porcukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál vaníliapaszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot szárazon elkeverjük, majd a felkockázott vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
Közben egy A4-es papírra tetszőleges számokat rajzolunk sablonként, és kivágjuk őket.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
A tésztát kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. A sablont a tésztára helyezzük, és pizza- vagy éles késsel körbevágjuk. Körülbelül 6 darabot készítünk így.
A kivágott tésztadarabokat óvatosan a sodrófára tekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém hozzávalói:
- 5 dl laktózmentes tejszín (legalább 35%-os)
- 10 dkg porcukor
- 2 kiskanál vaníliapaszta
- 2 csomag habfixáló
- 200 g fehér csokoládé
- 1 dl tejszín
A krém elkészítése:
A fehér csokoládét az 1 dl tejszínnel mikróban óvatosan felolvasztjuk.
Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliapasztát, a habfixálót és végül a kihűlt fehércsokoládés keveréket. Az egészet simára keverjük, és sima csöves habzsákba töltjük.
A videóban látható módon betöltjük és feldíszítjük a tortát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.