SütiSári

Semmi más csak sütés

Erre kell a gyertya, így készül a szülinapi torta

dsc_0785_1.jpg

dsc_0795_1.jpg

dsc_0805_1.jpg

dsc_0806_1.jpg

dsc_0814_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 400 g liszt
  • 150 g laktózmentes vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliapaszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot szárazon elkeverjük, majd a felkockázott vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a tojásokat. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.

Közben egy A4-es papírra tetszőleges számokat rajzolunk sablonként, és kivágjuk őket.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
A tésztát kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. A sablont a tésztára helyezzük, és pizza- vagy éles késsel körbevágjuk. Körülbelül 6 darabot készítünk így.

A kivágott tésztadarabokat óvatosan a sodrófára tekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krém hozzávalói:

  • 5 dl laktózmentes tejszín (legalább 35%-os)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 kiskanál vaníliapaszta
  • 2 csomag habfixáló
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín

A krém elkészítése:

A fehér csokoládét az 1 dl tejszínnel mikróban óvatosan felolvasztjuk.
Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliapasztát, a habfixálót és végül a kihűlt fehércsokoládés keveréket. Az egészet simára keverjük, és sima csöves habzsákba töltjük.

A videóban látható módon betöltjük és feldíszítjük a tortát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2818909876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása