SütiSári

Semmi más csak sütés

Ízlik a francia konyha? Csirke francia módra

dsc_7575_1.jpg

 

dsc_7572_1.jpg

 

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 125 g vaj
  • 2 ek. olaj
  • 200 g szalonna
  • 500 g csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 6 szál kakukkfű
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 150 g gyöngyhagyma
  • 3 dl alaplé

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk.
  2. A csirke részeket megforgatjuk egy kevés lisztben, így ropogósabbra tudjuk sütni a bőrét.
  3. Egy serpenyőben 50 gramm vajat összemelegítünk pár kanál olajjal. Megpirítjuk rajta a kockákra vágott szalonnát, majd egy szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  4. A hátramaradt zsiradékra dobjuk a szeletelt gombát. Amikor készen vagyunk a pirítással, kiszedjük és félretesszük.
  5. A csirkehús részeit ropogósra pirítjuk rajta. A kész húsokat szedjük ki, és pirítsuk le a hús másik felét is.
  6. A zsiradékra öntjük az aprított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a rusztikusan feldarabolt répát. Összekeverjük és puhára lepirítjuk.
  7. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a vörösbort és darabig így főzzük, kicsit visszaredukálva a folyadék mennyiségét.
  8. Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a félretett szalonnát és gombát, majd egy keverés után rápakoljuk a körbepirított csirke húsokat.
  9. Felöntjük az alaplével, a tetejére helyezzük a 25 g vajat, majd lefedjük.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 30 percig a vörösboros csirkét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8118243041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása