Hozzávalók
- 1 db egész csirke
- 5 evőkanál finomliszt
- 125 g vaj
- 2 ek. olaj
- 200 g szalonna
- 500 g csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 6 szál kakukkfű
- 3 dl száraz vörösbor
- 150 g gyöngyhagyma
- 3 dl alaplé
Elkészítés
- A csirkét feldaraboljuk.
- A csirke részeket megforgatjuk egy kevés lisztben, így ropogósabbra tudjuk sütni a bőrét.
- Egy serpenyőben 50 gramm vajat összemelegítünk pár kanál olajjal. Megpirítjuk rajta a kockákra vágott szalonnát, majd egy szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
- A hátramaradt zsiradékra dobjuk a szeletelt gombát. Amikor készen vagyunk a pirítással, kiszedjük és félretesszük.
- A csirkehús részeit ropogósra pirítjuk rajta. A kész húsokat szedjük ki, és pirítsuk le a hús másik felét is.
- A zsiradékra öntjük az aprított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a rusztikusan feldarabolt répát. Összekeverjük és puhára lepirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a vörösbort és darabig így főzzük, kicsit visszaredukálva a folyadék mennyiségét.
- Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a félretett szalonnát és gombát, majd egy keverés után rápakoljuk a körbepirított csirke húsokat.
- Felöntjük az alaplével, a tetejére helyezzük a 25 g vajat, majd lefedjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 30 percig a vörösboros csirkét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5118243041
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.