SütiSári

Semmi más csak sütés

Tökkel ütött nem leszel, ha a sütibe tököt teszel

dsc_8988_1.jpg

dsc_8961_1_1.jpg

dsc_8975_1.jpg

dsc_9009_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához

  • 150 g liszt
  • 78 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 128 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 g sütőtök (amit előtte a sütőbe megsütöttünk)
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 db répa reszelve

Elkészítése:

 

  1. A száraz összetevőket összekeverjük a folyékony hozzávalókkal habverő segítségével és utána hozzáadjuk a sütőtök kikapart húsát, fűszereket és a reszelt répát.
  2. A tésztát adagoljuk a muffin formába
  3. 170°C-on 25 percig sütjük
  4. 25 perc eltelte után ellenőrizzük egy hústű segítségével, hogy már jó e tészta úgy, hogy merőlegesen minden egyes muffin közepébe beleszúrjuk a hústűt, és ha nem ragadt semmi hústűre, akkor az a muffin már készen van.

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 2 dl állati tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 100 g porcukor

 

Elkészítése:

  1. A tejszínt és cukrot habverő segítségével összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a habfixálót a tejszínhez.
  3. Utána mehet bele a citromlé.
  4. A krémet csillag csöves habzsákba töltjük.
  5. Ha kihűlt a sütőtök süti, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3418237857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása