SütiSári

Semmi más csak sütés

A tiramisu íze megunhatatlan, most lotus krémmel bolondítottam

dsc_8677_1.jpg

dsc_8687_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 ek. lotus kém
  • 2 db tojás

 

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

  • 300 ml kávé

 

Elkészítése:

  1. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi akkor pont jó).
  2. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, a lotus krémet és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  3. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban és az edény aljára tesszük.
  4. Jöhet egy adag krém és kenőkéssel elsimítjuk.
  5. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a lotus tiramisut.
  6. Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét.
  7. A tiramisu tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Ez kb. 300 g felvert tejszínt jelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1018211303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása