Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 75 g kristálycukor
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek. lotus kém
- 2 db tojás
A tetejére: cukrozatlan kakaópor
- 300 ml kávé
Elkészítése:
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, a lotus krémet és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
- A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban és az edény aljára tesszük.
- Jöhet egy adag krém és kenőkéssel elsimítjuk.
- Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a lotus tiramisut.
- Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét.
- A tiramisu tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Ez kb. 300 g felvert tejszínt jelent.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9118211303
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.