SütiSári

Semmi más csak sütés

Ha már megbarnult a banánod, muffinban még használhatod

dsc_7924_1.jpg

dsc_7944_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 125 g tej
  • 2 db tojás
  • 115 g vaj
  • 6 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só

morzsa részhez:

  • 75 g liszt
  • 75 g kristálycukor
  • 1 tk. fahéj
  • 60 g vaj

Elkészítése:      

  1. Az olvasztott vajat, a fahéjat, a cukrot és a lisztet összekeverjük egy tálban. Ez lesz a morzsa muffin tetején.
  2. A banánt a villával szétnyomjuk.
  3. A vajat mikróban felmelegítjük.
  4. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban.
  5. A vajat, a tejet, a banánt, a cukrot, a tojásokat összekeverjük egy tálban.
  6. Hozzáadjuk a száraz anyagokat a banános keverékhez és csomó mentesre keverjük a tésztát-
  7. Fagyi kanállal adagoljuk a tésztát a muffin formába.
  8. A muffinok tetejét megszórjuk a morzsával
  9. Előmelegített 190°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918209237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása