Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 12 g sütőpor
- 150 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 125 g tej
- 2 db tojás
- 115 g vaj
- 6 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
morzsa részhez:
- 75 g liszt
- 75 g kristálycukor
- 1 tk. fahéj
- 60 g vaj
Elkészítése:
- Az olvasztott vajat, a fahéjat, a cukrot és a lisztet összekeverjük egy tálban. Ez lesz a morzsa muffin tetején.
- A banánt a villával szétnyomjuk.
- A vajat mikróban felmelegítjük.
- A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban.
- A vajat, a tejet, a banánt, a cukrot, a tojásokat összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a száraz anyagokat a banános keverékhez és csomó mentesre keverjük a tésztát-
- Fagyi kanállal adagoljuk a tésztát a muffin formába.
- A muffinok tetejét megszórjuk a morzsával
- Előmelegített 190°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8818209237
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.