Hozzávalók a diós amaretti kekszhez:
- 3 db tojásfehérje
- 100 g liszt
- 200 g darált pörkölt dió
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 kk. vanília aroma
- rózsaszín ételfesték
- szeder
- 1 csomag kinder csoki
- 100 g aszalt vörös áfonya
Elkészítése:
- A lisztet, a darált diót, a cukrot, a sót, a vanília aromát és tojásfehérjét összekeverjük.
- A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe rózsaszín ételfestéket keverünk a másik tésztába aszalt vörös áfonyát adunk.
- Apró golyókat formázunk a kétféle tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Vizes kézzel lenyomkodjuk őket.
- A rózsaszín kekszbe szeder szemeket teszünk.
- Előmelegített 190°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 13-15 percig sütjük őket.
- A vörös áfonyás kekszbe még melegen kinder csokit teszünk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4018199201
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.