SütiSári

Semmi más csak sütés

Ha a filmet nézegeted, ezt a kekszet csipegessed

dsc_7895_1.jpg

dsc_7896_1.jpg

 

Hozzávalók a diós amaretti kekszhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g liszt
  • 200 g darált pörkölt dió
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 kk. vanília aroma
  • rózsaszín ételfesték
  • szeder
  • 1 csomag kinder csoki
  • 100 g aszalt vörös áfonya

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a darált diót, a cukrot, a sót, a vanília aromát és tojásfehérjét összekeverjük.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe rózsaszín ételfestéket keverünk a másik tésztába aszalt vörös áfonyát adunk.
  3. Apró golyókat formázunk a kétféle tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  4. Vizes kézzel lenyomkodjuk őket.
  5. A rózsaszín kekszbe szeder szemeket teszünk.
  6. Előmelegített 190°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 13-15 percig sütjük őket.
  7. A vörös áfonyás kekszbe még melegen kinder csokit teszünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218199201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása