A tésztához:
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 150 g olaj
- 200 g liszt
- 50 g tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 25 g kakaópor
A rétegek közé:
- 100 g étcsoki
- 80 g tejszín
A krémhez:
- 180 g porcukor
- 2 kk. vanília aroma
- 250 g mascarpone
- 1 csomag expressz zselatin
- 250 g habtejszín
+szeder lekvár
Elkészítése:
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajt és a tejet.
- Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni.
- A piskótát félbe vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát és a cukrot.
- Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
- Ezt lekenjük szeder lekvárral.
- A lap tetejére a krém egyik felét egyenletesen elkenjük rajta.
- Lefóliázzuk a sütit és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A 100 g csokit és a tejszínt a mikróban felolvasztjuk és a krém tetején egyenletesen elkenjük.
- Maradék krémet elsimítjuk, lekenjük lekvárral és ráhelyezzük a piskóta másik felét.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a kinder tejszeletet.
- Másnap szeleteljük a sütit.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6818187549
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.