SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez nem lehet kegyvesztett, kedvenced lesz a tejszelet

dsc_8154_1.jpg

dsc_8183_1.jpg

dsc_8184_1.jpg

dsc_8205_1.jpg

 

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 150 g olaj
  • 200 g liszt
  • 50 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 g kakaópor

A rétegek közé:

  • 100 g étcsoki
  • 80 g tejszín

A krémhez:

  • 180 g porcukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 250 g habtejszín

+szeder lekvár

 

Elkészítése:

 

  1. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajt és a tejet.
  2. Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  4. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  5. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
  6. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
  7. A piskótát félbe vágjuk.
  8. A tejszínt habbá verjük.
  9. A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát és a cukrot.
  10. Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
  11. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
  12. Ezt lekenjük szeder lekvárral.
  13. A lap tetejére a krém egyik felét egyenletesen elkenjük rajta.
  14. Lefóliázzuk a sütit és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  15. A 100 g csokit és a tejszínt a mikróban felolvasztjuk és a krém tetején egyenletesen elkenjük.
  16. Maradék krémet elsimítjuk, lekenjük lekvárral és ráhelyezzük a piskóta másik felét.
  17. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a kinder tejszeletet.
  18. Másnap szeleteljük a sütit.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6818187549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása