SütiSári

Semmi más csak sütés

Aki a süniket kedveli, az a tiramisut is szereti

dsc_7772_1.jpg

dsc_7751_1.jpg

dsc_7752_2.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db tojás

 

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

 

100 ml limoncello

Elkészítése:

 

  1. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi akkor pont jó).
  2. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez
  3. A babapiskótákat megforgatjuk a limoncelloban és az edény aljára tesszük.
  4. Jöhet egy adag krém majd ezt elsimítjuk és megszórjuk ribizlivel.
  5. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a sünis tiramisut.
  6. Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét.
  7. A tiramisu tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Ez kb. 300 g felvert tejszínt jelent.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418184393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása