Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 ek. kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl joghurt
- 150 g porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin
- 2 kk. vanília aroma
A tetejére:
- 200 g eper
- 12 g piros tortazselé
- 2-3 ek. kristálycukor
- 300 ml víz
Elkészítése:
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük.
- Hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert, a hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Két részre vágjuk a piskótát.
- A tejszint habbá verjük a cukorral.
- A joghurthoz hozzáadjuk habbá vert tejszínt, az expressz zselatint és a vanília aromát.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a piskótát.
- A lap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
- A maradék krémet egyenletesen elkenjük a tetején.
- Lefedjük fóliával és a hűtőben tesszük a sütit 1-3 órára.
- A tortazselét, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- A krém tetejére helyezzük a félbe vágott epreket.
- Megvárjuk, míg kihűl, és torta tetejére kanalazzuk a zselét.
- Visszatesszük a hűtőbe.
- Másnap szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718144696
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.