SütiSári

Semmi más csak sütés

Megjött az eper szezon, ezt a sütit ki nem hagyom!!

dsc_6811_1.jpg

dsc_6814_1.jpg

dsc_6822_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 ek. kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl joghurt
  • 150 g porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 2 kk. vanília aroma

A tetejére:                       

  • 200 g eper
  • 12 g piros tortazselé
  • 2-3 ek. kristálycukor
  • 300 ml víz

 

Elkészítése:

 

 

  1. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük.
  2. Hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert, a hab összetörik!
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
  4. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  5. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
  6. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  7. Két részre vágjuk a piskótát.
  8. A tejszint habbá verjük a cukorral.
  9. A joghurthoz hozzáadjuk habbá vert tejszínt, az expressz zselatint és a vanília aromát.
  10. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a piskótát.
  11. A lap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  12. A maradék krémet egyenletesen elkenjük a tetején.
  13. Lefedjük fóliával és a hűtőben tesszük a sütit 1-3 órára.
  14. A tortazselét, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
  15. A krém tetejére helyezzük a félbe vágott epreket.
  16. Megvárjuk, míg kihűl, és torta tetejére kanalazzuk a zselét.
  17. Visszatesszük a hűtőbe.
  18. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2418144696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása