SütiSári

Semmi más csak sütés

Kis kosárka csudi jó, ebbe csörög egy kis dió

A tésztához:

  • 150 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 50 g kristálycukor
  • 60 g vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g tej

A töltelékhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g darált dió

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tojássárgáját, a tejet és ezekből tésztát gyúrunk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. A kosárka formákat kikenjük vajjal. A tésztából diónyi nagyságú darabokat teszünk a formába és egyenletesen elnyomkodjuk a formákba. Mindegyik aljába egy kiskanálnyi ribizli lekvárt teszünk, végül megtöltjük a diós habbal.
  4. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518110886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása