A tésztához:
- 150 g liszt
- 6 g sütőpor
- 50 g kristálycukor
- 60 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 g tej
A töltelékhez:
- 1 db tojásfehérje
- 50 g kristálycukor
- 100 g darált dió
Elkészítése:
- A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tojássárgáját, a tejet és ezekből tésztát gyúrunk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
- A kosárka formákat kikenjük vajjal. A tésztából diónyi nagyságú darabokat teszünk a formába és egyenletesen elnyomkodjuk a formákba. Mindegyik aljába egy kiskanálnyi ribizli lekvárt teszünk, végül megtöltjük a diós habbal.
- Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518110886
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.