SütiSári

Semmi más csak sütés

Rákóczi túrós csusszan a pohárba, egyetlen morzsája sem vész kárba

 

 

 

dsc_4911_2.jpgHozzávalók a tésztához

  • 100 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez

  • 250 g túró
  • 70 g porcukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 100 g tejföl
  • 120 g habtejszín

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • 2 ek. porcukor

 

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a cukrot a vajjal elmorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagaljuk és 15 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és előmelegített sütőben 180°C-os sütőben (légkeverés nélkül) 10 percig sütjük.
  4. Megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  5. Összetörjük a tésztát, hogy morzsát kapjuk.
  6. A tejszínt a cukorral habbá verjük.
  7. A túrót és a tejfölt összekeverjük egy tálban. Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a habbá vert tejszínt.
  8. A krémet habzsákba töltjük.
  9. A videóban látható módon rétegezzük a pohárkrémet.
  10. A tetejére jöhet a maradék túrókrém.
  11. A tojásfehérjét porcukorral kihabosítjuk.
  12. Csillagcsöves habzsákba töltjük a fehérjét és tuffokat nyomunk a poharak tetejére.
  13. Majd szakácsfáklyával a tojásfehérjét karamellizáljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1818094166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása