SütiSári

Semmi más csak sütés

Kedvencünk tortát nem ehet, de a Mását támogatni lehet!

 

dsc_4536_1_1.jpg

dsc_4530_1_1.jpg

Hozzávalók a piskótához

  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 1 csipet só

 

Tejszínes réteg:

  • 5 dl tejszín
  • 150 g kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 2 csomag habfixáló
  • + meggylekvár

Elkészítése:

 

  1. Egy 18 cm átmérőjű tortaformának kibéleljük sütőpapírral az alját és az oldalát, vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
  2. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük.
  4. Hozzászitáljuk a lisztes keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  5. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20 percig.
  6. A kristálycukrot, a pudingport egy kevéske tejjel csomómentesre keverjük.
  7. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a pudingos keveréket.
  8. A pudingos keverékhez hozzáadjuk a vanília aromát.
  9. Puding sűrűségre főzzük.
  10. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  11. Hozzákeverjük a pudingos keveréket a tejszínhez.
  12. Egy kis krémet habzsákba töltjük.
  13. Ha a piskóta kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.
  14. A piskóta tetejét lekentjük a krémmel és a videóban látható módon rétegezzük.
  15. Minden egyes réteget, így rétegezzünk.
  16. Utána a hűtőbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018094130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása