SütiSári

Semmi más csak sütés

Tökmagos zsemlék

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 80 g tökmagliszt
  • 70 g olívaolaj
  • 10 g kristálycukor
  • 100 g tej
  • 165 g víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 14 g só

 

 

Elkészítése:

  1. A tejet a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a száraz élesztőt., felfuttatjuk.
  2. A liszteket, a sót, olajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutatott élesztőt. Kész tésztát gyúrunk belőle.
  3. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Ovális alakra formázzuk és félbe vágjuk. A videóban látható módon készítjük el.
  5. Sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
  6. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
  7. Lekentjük őket felvert egész tojással és megszórjuk a tetejét tökmaggal.
  8. Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 80 g tökmagliszt
  • 70 g olívaolaj
  • 10 g kristálycukor
  • 100 g tej
  • 165 g víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 14 g só

 

 

Elkészítése:

  1. A tejet a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a száraz élesztőt., felfuttatjuk.
  2. A liszteket, a sót, olajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutatott élesztőt. Kész tésztát gyúrunk belőle.
  3. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Ovális alakra formázzuk és félbe vágjuk. A videóban látható módon készítjük el.
  5. Sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
  6. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
  7. Lekentjük őket felvert egész tojással és megszórjuk a tetejét tökmaggal.
  8. Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8318092796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása