Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 80 g tökmagliszt
- 70 g olívaolaj
- 10 g kristálycukor
- 100 g tej
- 165 g víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 14 g só
Elkészítése:
- A tejet a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a száraz élesztőt., felfuttatjuk.
- A liszteket, a sót, olajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutatott élesztőt. Kész tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
- A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Ovális alakra formázzuk és félbe vágjuk. A videóban látható módon készítjük el.
- Sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
- Letakarva még 30 percig kelesztjük.
- Lekentjük őket felvert egész tojással és megszórjuk a tetejét tökmaggal.
- Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 80 g tökmagliszt
- 70 g olívaolaj
- 10 g kristálycukor
- 100 g tej
- 165 g víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 14 g só
Elkészítése:
- A tejet a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a száraz élesztőt., felfuttatjuk.
- A liszteket, a sót, olajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutatott élesztőt. Kész tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
- A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Ovális alakra formázzuk és félbe vágjuk. A videóban látható módon készítjük el.
- Sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
- Letakarva még 30 percig kelesztjük.
- Lekentjük őket felvert egész tojással és megszórjuk a tetejét tökmaggal.
- Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8318092796
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.