SütiSári

Semmi más csak sütés

Nem csak rúdiba jó a túró :Túrótorta

 

300 g babapiskóta

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 250 g túró
  • 34 g tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • + 2 db lapzselatin
  • 250 g habtejszín

Hozzávalók a fekete ribizli curdhöz:

 

  • 50 g fekete ribizli
  • 25 g kristálycukor
  • 25 g vaj
  • 1 db tojás
  • 20 g víz
  • 1 lapzselatin

+ 344 g konzerv gyümölcs és szeder szörp (a rétegek közé)

 

 tortaforma: 18 cm

 

Elkészítése:

 

  1. A zselatin lapokat hidegvízbe áztatjuk
  2. A túrót, a tejszínt, a cukrot botmixer segítségével összedolgozzuk.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. A túróhoz hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  5. A zselatint a mikróban felmelegítjük.
  6. A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keveréket.
  7. A tortakarika oldalát kibéleljük folpackkal.
  8. Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a torta karika oldalát velük.
  9. A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizlis szörpben és a torta aljára tesszük.
  10. Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel majd rápakoljuk egyenletesen gyümölcsöket.
  11. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  12. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le.
  13. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
  14. A cukrot, a vizet és a ribizlit összekeverjük.
  15. Botmixerrel pépesítjük ribizlit majd átszűrjük.
  16. Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, vízfürdő felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk lapzselatint és hagyjuk kihűlni.
  17. Megvárjuk míg kicsit kihűl a curd és ráöntjük a torta tetejére
  18. Egyenletesen elkentjük és még 1- 3 órára a hűtőbe visszatesszük.
  19. Ha már megkötött a curd a tetején, akkor kivágjuk a tortát karikából. Díszíteni tetszés szerint gyümölccsel vagy csokival lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása