300 g babapiskóta
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g túró
- 34 g tejszín
- 80 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- + 2 db lapzselatin
- 250 g habtejszín
Hozzávalók a fekete ribizli curdhöz:
- 50 g fekete ribizli
- 25 g kristálycukor
- 25 g vaj
- 1 db tojás
- 20 g víz
- 1 lapzselatin
+ 344 g konzerv gyümölcs és szeder szörp (a rétegek közé)
tortaforma: 18 cm
Elkészítése:
- A zselatin lapokat hidegvízbe áztatjuk
- A túrót, a tejszínt, a cukrot botmixer segítségével összedolgozzuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A túróhoz hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A zselatint a mikróban felmelegítjük.
- A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keveréket.
- A tortakarika oldalát kibéleljük folpackkal.
- Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a torta karika oldalát velük.
- A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizlis szörpben és a torta aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel majd rápakoljuk egyenletesen gyümölcsöket.
- A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le.
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
- A cukrot, a vizet és a ribizlit összekeverjük.
- Botmixerrel pépesítjük ribizlit majd átszűrjük.
- Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, vízfürdő felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk lapzselatint és hagyjuk kihűlni.
- Megvárjuk míg kicsit kihűl a curd és ráöntjük a torta tetejére
- Egyenletesen elkentjük és még 1- 3 órára a hűtőbe visszatesszük.
- Ha már megkötött a curd a tetején, akkor kivágjuk a tortát karikából. Díszíteni tetszés szerint gyümölccsel vagy csokival lehet.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092908
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.