Hozzávalók:
- 250g liszt
- 250 g félbarnakenyérliszt
- 7 g instant élesztő
- 180 g víz
- 100 g tej
- 9 g só
- 40 g kristálycukor
- 30 g vaj
- 80 g joghurt
+ 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítése:
- A sót, a liszteket, a vajat egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és a joghurtot.
- Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
- A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd kigömbölyítjük őket.
- Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
- A kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük őket.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük a kenyeret.
- Lekenjük felvert egész tojással a kenyér tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 25-30percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4818093086
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.