Hozzávalók a tésztához:
- 3 ek. méz
- 200 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. ecet
- 450 g liszt
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 397 g sűrített tej
- 4 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 140 g vaj
- 3 ek. mogyoróvaj
+meggy lekvár
40 g étcsoki+ 1 ek. tej
Elkészítése:
- A sűrített konzervdobozos tejet vízzel teli gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon kb. 3 órán át főzzük, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. Felbontás előtt lehűtjük.
- A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A lisztet, a sót és a szódabikarbónát szárazon egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tejes keveréket a lisztes keverékhez majd a tojásokat is hozzákeverjük.
- Öt részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztalapokat.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 5 percig sütjük a lapokat.
- A tejet és a pudingot összekeverjük egy gyorsforralóban.
- Puding sűrűségűre főzzük majd hozzáadjuk a vajat.
- A puding felszínére fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- Hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a sűrített tejet és mogyoróvajat.
- Az első tésztalapot keretbe helyezzük és lekenjük 2 kis kanál meggy lekvárral és egy adag krémmel.
- Jöhet a következő lap és addig folytatjuk míg az utolsó előtti laphoz nem érünk.
- Az utolsó lapot összemorzsoljuk és a torta tetejére szórjuk.
- Fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Másnap kivágjuk a keretből.
- A csokit a tejjel a mikróban felmelegítjük és habzsákba töltjük. A marlenka tetejét spineljük a csokival.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9318093226
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.