SütiSári

Semmi más csak sütés

Marlenka te édes, fantasztikusan krémes

dsc_2567_2.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 ek. méz
  • 200 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. ecet
  • 450 g liszt
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 397 g sűrített tej
  • 4 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 140 g vaj
  • 3 ek. mogyoróvaj

+meggy lekvár

40 g étcsoki+ 1 ek. tej

 

Elkészítése:

  1. A sűrített konzervdobozos tejet vízzel teli gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon kb. 3 órán át főzzük, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. Felbontás előtt lehűtjük.
  2. A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát szárazon egy tálban összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejes keveréket a lisztes keverékhez majd a tojásokat is hozzákeverjük.
  5. Öt részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztalapokat.
  7. Előmelegített sütőben 180°C fokon 5 percig sütjük a lapokat.
  8. A tejet és a pudingot összekeverjük egy gyorsforralóban.
  9. Puding sűrűségűre főzzük majd hozzáadjuk a vajat.
  10. A puding felszínére fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  11. Hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a sűrített tejet és mogyoróvajat.
  12. Az első tésztalapot keretbe helyezzük és lekenjük 2 kis kanál meggy lekvárral és egy adag krémmel.
  13. Jöhet a következő lap és addig folytatjuk míg az utolsó előtti laphoz nem érünk.
  14. Az utolsó lapot összemorzsoljuk és a torta tetejére szórjuk.
  15. Fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
  16. Másnap kivágjuk a keretből.
  17. A csokit a tejjel a mikróban felmelegítjük és habzsákba töltjük. A marlenka tetejét spineljük a csokival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9318093226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása