Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 100 g liszt
- 1 tk. füstölt fűszerpaprika
Elkészítése:
- A krumplit megfőzzük.
- A krumplit krumplinyomóval összenyomjuk, hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tojássárgáját.
- Tésztát gyúrunk belőle és 4 egyelő részre osztjuk.
- A tésztából rudat sodrunk, és 1,5 cm-es darabokra felvágjuk.
- 15-20 percig konyharuhával letakarva pihentetjük.
- Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és 2-3 részletben kifőzzük a gnocchit. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor már elkészültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9918093244
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.