Hozzávalók:
- 500 g spárga
- 1 db vöröshagyma
- 2 db krumpli
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g alaplé
- 1 kk. fehérbors
- 2 ek. száraz fehérbor
- 200 g habtejszín
Elkészítése:
- A spárgát megpucoljuk a spárga fejeket külön tesszük, a héját nem dobjuk azt is bele főzzük majd a levesben.
- A héjakat egy hálóba helyezzük és szorosan áttekerjük egy zsinórral.
- A hagymákat egy kevés olajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót, a krumplit és a feldarabolt spárgát beletesszük.
- A bort hozzáadjuk és pár percig pároljuk a zöldségekkel.
- Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a fűszereket. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- A hálót kifacsarjuk, botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt.
- 2 percig összefőzzük levest.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418092946
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.