SütiSári

Semmi más csak sütés

Főzd meg Bridget Jones kedvencét

 

Hozzávalók:

  • 500 g spárga
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g alaplé
  • 1 kk. fehérbors
  • 2 ek. száraz fehérbor
  • 200 g habtejszín

 

Elkészítése:

 

  1. A spárgát megpucoljuk a spárga fejeket külön tesszük, a héját nem dobjuk azt is bele főzzük majd a levesben.
  2. A héjakat egy hálóba helyezzük és szorosan áttekerjük egy zsinórral.
  3. A hagymákat egy kevés olajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót, a krumplit és a feldarabolt spárgát beletesszük.
  4. A bort hozzáadjuk és pár percig pároljuk a zöldségekkel.
  5. Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a fűszereket. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  6. A hálót kifacsarjuk, botmixerrel krémesre pürésítjük.
  7. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt.
  8. 2 percig összefőzzük levest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418092946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása