Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál rizsliszt
- csipet só
- 5 evőkanál egres lekvár
Elkészítése:
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük
- Hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük. Lekentjük egres lekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
- A piskótatekercs tetejét leporcukrozzuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018093262
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.