SütiSári

Semmi más csak sütés

Ebben a tekercsben glutén nincs, pocakodnak ezért értékes kincs

dsc_2673_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • csipet só
  • 5 evőkanál egres lekvár

 

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük
  2. Hozzászitáljuk a sóval elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
  4. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  5. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
  6. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük. Lekentjük egres lekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
  7. A piskótatekercs tetejét leporcukrozzuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018093262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása