SütiSári

Semmi más csak sütés

Citrom édes és savanyú, sajttortába ez való

 

 

lemon curd-höz:

 

  • 1 db lapzselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 50 g vaj

 

Hozzávalók a brownie alaphoz:

  • 70 g étcsoki
  • 110 g vaj
  • 135 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 5 g vanília aroma
  • 8 g kakaópor
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só

A sajtkrémhez:

 

  • 500 g mascarpone
  • 230 g kristálycukor
  • 360 g mangó konzerv
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 ½ evőkanál liszt
  • 2 kk. vanília aroma
  • 2 ek. citromlé

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.
  2. Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
  3. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tésztát.
  4. Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A mascarponéhoz hozzáadjuk az felkockázott mangót, a tojásokat, a cukrot, a lisztet. A krémet a kihűlt brownie alapra öntjük.
  7. Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter vizet öntünk.
  8. Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 15 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 120°C-ra és 60-70 percig sütjük.
  9. Miután kihűlt a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.
  10. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
  11. A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
  12. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
  13. Vízfürdő felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
  14. Hozzáadjuk a vajat és lapzselatint.
  15. Megvárjuk míg kihűl a curd, de még kenhető, és ráöntjük a torta tetejére.
  16. Díszítése tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518093064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása