lemon curd-höz:
- 1 db lapzselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 50 g vaj
Hozzávalók a brownie alaphoz:
- 70 g étcsoki
- 110 g vaj
- 135 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 5 g vanília aroma
- 8 g kakaópor
- 60 g liszt
- 1 csipet só
A sajtkrémhez:
- 500 g mascarpone
- 230 g kristálycukor
- 360 g mangó konzerv
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 3 ½ evőkanál liszt
- 2 kk. vanília aroma
- 2 ek. citromlé
Elkészítése:
- Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.
- Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
- Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tésztát.
- Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A mascarponéhoz hozzáadjuk az felkockázott mangót, a tojásokat, a cukrot, a lisztet. A krémet a kihűlt brownie alapra öntjük.
- Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter vizet öntünk.
- Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 15 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 120°C-ra és 60-70 percig sütjük.
- Miután kihűlt a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Vízfürdő felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- Hozzáadjuk a vajat és lapzselatint.
- Megvárjuk míg kihűl a curd, de még kenhető, és ráöntjük a torta tetejére.
- Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518093064
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.