A körtéhez a hozzávalók:
- 4 db körte
- 750 ml vörösbor
- 1 tk. fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 100 g kristálycukor
Elkészítése a körtének:
- Válaszunk kemény körtét.
- A körtéket megpucoljuk.
- A vörösborhoz hozzáadjuk, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget majd ebbe beletesszük a meghámozott körtéket és 45 percig pároljuk őket.
- Amikor már puhák kiszedjük a körtéket és hagyjuk kihűlni őket.
Hozzávalók a tésztához:
- 125 g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g fehér csoki
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 125 g olvasztott vaj
- 20 g kristálycukor
- 60 g karamell öntet
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 db tojás
A tészta elkészítése:
- A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
- A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
- A vajat a tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a karamellt a tojást és a vanília aromát.
- A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 20 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha tészta kihűlt, akkor egy kör alakú szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kihűlt körtéket tegyünk tészta tetejére.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092092
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.