SütiSári

Semmi más csak sütés

Vörösboros körte

59_fotor.jpg

 

A körtéhez a hozzávalók:

  • 4 db körte
  • 750 ml vörösbor
  • 1 tk. fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 100 g kristálycukor

Elkészítése a körtének:

  1. Válaszunk kemény körtét.
  2. A körtéket megpucoljuk.
  3. A vörösborhoz hozzáadjuk, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget majd ebbe beletesszük a meghámozott körtéket és 45 percig pároljuk őket.
  4. Amikor már puhák kiszedjük a körtéket és hagyjuk kihűlni őket.

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 125 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 g fehér csoki
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 125 g olvasztott vaj
  • 20 g kristálycukor
  • 60 g karamell öntet
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 db tojás

 

 

A tészta elkészítése:

 

  1. A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
  2. A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
  3. A vajat a tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a karamellt a tojást és a vanília aromát.
  4. A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 20 percig sütjük.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha tészta kihűlt, akkor egy kör alakú szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kihűlt körtéket tegyünk tészta tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása