SütiSári

Semmi más csak sütés

Ukrán krémes

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 db tojássárgája
  • 500 ml tej
  • 3 kk. vanília aroma
  • 75 g kristálycukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 40 g kristálycukor

A tetejére:

  • 150 g fehércsoki (pár csepp kék ételfesték)
  • 40 g fehércsoki (pár csepp sárga ételfesték)

Elkészítése:

  1. Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és kettévágjuk a tésztát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megszurkáljuk villával tésztát.
  3. A tészta mérete: 20x30 cm (2 db)
  4. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses nélkül) 15-18 perc alatt készre sütjük.
  5. A 75 g kristálycukrot, a pudingport, a tojássárgáját egy kevéske tejjel csomómentesre keverjük.
  6. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a pudingos keveréket.
  7. Puding sűrűségre főzzük.
  8. Fóliával lefedjük a puding tetejét, hogy ne bőrösödjön meg.
  9. A tojásfehérjét a 40 g cukorral habbá verjük és hozzáforgatjuk a kihűlt pudingot.
  10. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a tészta alapot
  11. A tésztalap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük rajta.
  12. A fehércsokit mikróban felolvasztjuk és pár csepp kék ételfestéket adunk hozzá.
  13. A másik tészta lapot a fehércsokival, ami már kék, egyenletesen elkenjük.
  14. Forró vizes késsel 12 db egyenlő részre vágjuk.
  15. A másik fehércsokit mikróban felolvasztjuk és pár csepp sárga ételfestéket adunk hozzá.
  16. Habzsákba töltjük az olvadt csokit és evvel spineljük a sütik tetejét.
  17. Ráhelyezzük a krémes felére a tetejüket és lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben.
  18. Másnak szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr218092260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása