SütiSári

Semmi más csak sütés

Túró rudi tekercs

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 80 g liszt
  • 7 g sütőpor
  • 25 g kakaópor
  • 4 db tojás
  • 80 g kristálycukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 kk. vaníliás aroma
  • 80 g kristálycukor
  • 150 g túró
  • 150 g vaj

+ ribizli lekvár

  1. A száraz anyagokat, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a száraz keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  5. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.
  6. A piskótából leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  7. Egy nedves konyharuhába feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
  8. A tejet, a vaníliás pudingport és a vanília aromát összekeverjük egy tálban és felfőzzük puding sűrűségűre.
  9. Hagyjuk kihűlni.
  10. A túrót, a puha vajat és pudingot összekeverjük habverő géppel.
  11. Kicsomagoljuk a piskótát a vizes konyharuhából.
  12. Lekentjük lekvárral majd a túrókrémmel és sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  13. Hagyjuk egy kevés krémet a díszítésre és a videóban látható módon díszítjük a tekercset.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3918092232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása