SütiSári

Semmi más csak sütés

Tojás alakú mille feuille

i.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 60 g kristálycukor
  • kk. vanília aroma

 

Elkészítése:

  1. A tésztát enyhén lisztezett nyújtó deszkán kinyújtjuk, és a lisztet lesöpörjük róla.
  2. Tojás alakú sablon segítségével formára vágjuk a tésztát .
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és villával megszurkáljuk.
  4. A tészta tetejére helyezünk egy sütőpapírt és rá egy másik tepsit.
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Pudingport, a vanília aromát és a tejet elkeverjük.
  7. A maradék tejet feltesszük forrni és közbe hozzáadjuk a cukrot
  8. Végül hozzáadjuk a vaníliás keveréket a tejhez.
  9. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
  10. Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet és tuffokat nyomunk a tésztára, így rétegezzük a másikat is.
  11. Díszítése tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418091622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása