Hozzávalók a tésztához:
- 7 db tojásfehérje
- 140 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 6 g sütőpor
- 90 g étcsoki
- Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
- Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit.
- Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 7 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 250 g porcukor
- 250 g vaj
- 40 g kakaópor
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 100 g porcukor
+ 2 ek. ribizli lekvár
- A tojássárgáját, pudingporral és a kakaóport elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
- A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet.
- A kihűlt tésztát lekenjük lekvárral és a krémet egyenletesen elsimítjuk.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és a porcukrot.
- A tejszínt csillagcsöves habzsákba töltjük és a krém tetejére tuffokat nyomunk.
- Egyenlő részekre vágjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718091594
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.