SütiSári

Semmi más csak sütés

Tejszínes-csokis szelet

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 7 db tojásfehérje
  • 140 g liszt
  • 120 g kristálycukor
  • 6 g sütőpor
  • 90 g étcsoki
  1. Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  2. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit.
  3. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
  4. Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

 

pppp_1.jpg

Hozzávalók a krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 250 g porcukor
  • 250 g vaj
  • 40 g kakaópor

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 100 g porcukor

+ 2 ek. ribizli lekvár

 

  1. A tojássárgáját, pudingporral és a kakaóport elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet.
  3. A kihűlt tésztát lekenjük lekvárral és a krémet egyenletesen elsimítjuk.
  4. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és a porcukrot.
  5. A tejszínt csillagcsöves habzsákba töltjük és a krém tetejére tuffokat nyomunk.
  6. Egyenlő részekre vágjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718091594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása