SütiSári

Semmi más csak sütés

Szilvás gombóc

dsrrrrr.jpg

Hozzávalók:

  • 16 szem szilva
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 t. fahéj
  • 568 g burgonya
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 150 g liszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1,5 ek. vaj

Elkészítése:

  1. A szilvákat ketté vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük.
  2. A krumplit megfőzzük.
  3. A krumplit krumplinyomóval összenyomjuk, hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tojást.
  4. Tésztát gyúrunk belőle és annyi lisztet adunk a krumplihoz amennyit felvesz a krumpli.
  5. A tésztából rudat formázunk, és egyenlő darabokra felvágjuk.
  6. A tészta közepébe egy darab szilvát helyezzük és gombócot formázunk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4818091998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása