SütiSári

Semmi más csak sütés

Szedres kráter szelet

oooo_fotor.jpg

 

Hozzávalók a puding részhez:

  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek. kristálycukor
  • 78 g szeder püré

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 40 g olaj
  • 40 g tej
  • 100 g liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 csipet só
  • 6 g sütőpor

A tetejére:

  • 175 g tejföl
  • 2 kk. kristálycukor
  • 2 kk. vanília aroma

Elkészítése:

  1. A szedret pürésítjük botmixerrel, majd leszűrjük.
  2. A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és a leszűrt szedret.
  3. Puding sűrűségűre főzzük.
  4. Hagyjuk kihűlni.
  5. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálban összekeverjük.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  7. Utána hozzáadjuk az olajat, a tejet és végül a száraz összetevőket.
  8. 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
  9. A pudingot a tésztába kanalazzunk.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20-25 percig.
  11. A tejfölt és cukrokat összeverjük egy tálban és melegen a sütire tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2718091952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása