SütiSári

Semmi más csak sütés

Szedres financier

finnacier_fotor.jpg

 

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 60 g darált mandula
  • 60 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 2 ek. méz
  • 1 csipet só
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db tojás
  • 100 g szeder

 

Elkészítése:

  1. A vajat és a mézet egy edénybe összekeverjük és felolvasztjuk, amíg aranybarna színű nem lesz.
  2. A mandulát, a lisztet, a fele cukrot és a csipet sót összekeverjük egy tálban.
  3. A tojásfehérjét, a tojásokat és a másik fele cukrot habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a vajas keveréket és a mandulás keveréket.
  5. Formába öntjük a tésztát és szedret teszünk a tésztába.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 20 perc alatt arany barnára sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2218091980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása