SütiSári

Semmi más csak sütés

Sütőtök sajttorta

dsc_0084.jpg

Hozzávalók a brownie alaphoz:

  • 70 g étcsoki
  • 110 g vaj
  • 135 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 5 g vanília aroma
  • 8 g kakaópor
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só

A sajtkrémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 230 g kristálycukor
  • 360 g sütőtök püré
  • 5 db tojás
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csipet só
  • 3 ½ evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 kk. vanília aroma

Elkészítése:

  1. Először a sütőtököt előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  2. Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.
  3. Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
  4. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tésztát.
  5. Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. A mascarponét hozzáadjuk az sütőtök pürét, a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sót és végül a fűszereket. A krémet a kihűlt brownie alapra öntjük.
  8. Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter vizet öntünk.
  9. Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 15 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 120°C-ra és 60-70 percig sütjük.
  10. Miután kihűlt a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2618091576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása