SütiSári

Semmi más csak sütés

Spirál dobos torta

eee.jpg

 

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 63 g vaj
  • 50 g étcsoki
  • 1 db tojás
  • 50 g kristálycukor

Hozzávalók a piskótához

  • 3 db tojás
  • 54 g liszt
  • 48 g kristálycukor

Tetejére: 50 g kristálycukor

Elkészítése:

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  5. A tojást, a cukrot vízgőz felett csípősig melegítjük. Ez azt jelenti, ha beledugjuk az ujjunkat a keverékbe és csípi, akkor jó. Kihűlésig habbá verjük.
  6. A vajat habbá verjük az olvasztott csokival és hozzáforgatjuk a tojásos keveréket.
  7. Hűtőbe tesszük a krémet.
  8. A piskótából 7 cm-es csíkokat vágunk és lekenjük a krémmel.
  9. Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük.
  10. Kettévágjuk, a betöltött piskótát.
  11. A cukrot karamellizáljuk és szilikonos sütőpapíron karikákat formázunk belőle.
  12. Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha már kihűlt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6118091810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása