Hozzávalók a krémhez:
- 63 g vaj
- 50 g étcsoki
- 1 db tojás
- 50 g kristálycukor
Hozzávalók a piskótához
- 3 db tojás
- 54 g liszt
- 48 g kristálycukor
Tetejére: 50 g kristálycukor
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- A tojást, a cukrot vízgőz felett csípősig melegítjük. Ez azt jelenti, ha beledugjuk az ujjunkat a keverékbe és csípi, akkor jó. Kihűlésig habbá verjük.
- A vajat habbá verjük az olvasztott csokival és hozzáforgatjuk a tojásos keveréket.
- Hűtőbe tesszük a krémet.
- A piskótából 7 cm-es csíkokat vágunk és lekenjük a krémmel.
- Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük.
- Kettévágjuk, a betöltött piskótát.
- A cukrot karamellizáljuk és szilikonos sütőpapíron karikákat formázunk belőle.
- Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha már kihűlt
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6118091810
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.