SütiSári

Semmi más csak sütés

Rizskoch eperlekvárral

iii_1.jpg

Hozzávalók:

  • 125 g rizs
  • 100 g víz
  • 500 g tej
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 85 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek. liszt

Az eper lekvárhoz:

  • 293 g eper
  • 80 g kristálycukor
  • citromfű
  • 1 citrom leve
  • 3 kk. zselatin

Elkészítése:

  1. A rizst, a vizet, a tejet és a csipet sót egy edényben összekeverjük és tejberizst főzzünk belőle.
  2. Végül hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és fele vajat.
  3. Az áfonyát forró vízbe áztatjuk.
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a megmaradt vajjal és hozzákeverjük a tejberizshez.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a rizses keverékhez.
  6. Végül hozzáadjuk a lisztet és az áfonyát.
  7. 23x23 cm formába önjük a rizskoch alapot.
  8. Előmelegített sütőben 200°C-on (alsó-felső sütési mód) 30-40 percig arany barnára sütjük.
  9. Az epret botmixerrel összetörjük és hozzáadjuk a kristálycukrot, a citrom levét és a citromfüvet.
  10. 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a zselatin.
  11. Üvegben töltjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218091644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása