Hozzávalók:
- 125 g rizs
- 100 g víz
- 500 g tej
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 85 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 3 tojássárgája
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 3 db tojásfehérje
- 1 ek. liszt
Az eper lekvárhoz:
- 293 g eper
- 80 g kristálycukor
- citromfű
- 1 citrom leve
- 3 kk. zselatin
Elkészítése:
- A rizst, a vizet, a tejet és a csipet sót egy edényben összekeverjük és tejberizst főzzünk belőle.
- Végül hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és fele vajat.
- Az áfonyát forró vízbe áztatjuk.
- A tojássárgáját habosra keverjük a megmaradt vajjal és hozzákeverjük a tejberizshez.
- A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a rizses keverékhez.
- Végül hozzáadjuk a lisztet és az áfonyát.
- 23x23 cm formába önjük a rizskoch alapot.
- Előmelegített sütőben 200°C-on (alsó-felső sütési mód) 30-40 percig arany barnára sütjük.
- Az epret botmixerrel összetörjük és hozzáadjuk a kristálycukrot, a citrom levét és a citromfüvet.
- 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a zselatin.
- Üvegben töltjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218091644
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.