SütiSári

Semmi más csak sütés

Ricotta torta

 

Hozzávalók:

  • 250 g ricotta
  • 200 g kristálycukor
  • 198 g birsalma püré
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 170 g liszt
  • 0,5 tk. só
  • 4 g sütőpor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 500 g feketeribizli

Elkészítése:

  1. A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük.
  2. A ricottát és birsalma pürét habverővel összekeverjük
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a ribizlit.
  4. A tésztát egy 20 cm méteres szilikonos formába tesszük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 40-45 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt megszórjuk porcukorral a torta tetejét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7118092100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása