SütiSári

Semmi más csak sütés

Mogyorós aranygaluska szeder öntettel

sss_fotor.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 20 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 g vaj
  • 120 ml tej

Rétegezéshez:

  • 110 g földimogyoró
  • 90 g kristálycukor
  • 120 g vaj

Szeder öntethez:

  • 2 db tojássárgája
  • 23 g keményítő
  • 300 g tej
  • 270 g szeder
  • 5 ek. kristálycukor

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Egy óráig meleg helyen lefedve egy konyharuhával kelesztjük a tésztát.
  3. A darált mogyorót és a kristálycukor összekeverjük egy tálban
  4. A tésztát kinyújtjuk, és pogácsa kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Kilisztezett és kivajazott kuglófformába tesszük a tészta darabokat, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk a mogyoró töltelékkel.
  6. Addig rétegezzük, még a tészta el nem fogy.
  7. Előmelegített 170°C-on (alsó-felső sütés) 30 35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  8. Míg sül a tészta megcsináljuk az öntetet: A keményítőt, a tojássárgáját egy kis tejjel elkeverjük.
  9. A szedret pürésítjük botmixerrel, majd leszűrjük.
  10. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojásos keveréket és a szedret.
  11. Puding sűrűségűre főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518092004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása