Hozzávalók:
- 33 g vaj
- 45 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 ek. vanília aroma
- 57 g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 48 g étcsoki
Ricottás részhez:
- 250 g ricotta
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 1 kk. rum aroma
- 4 ek. citromlé
- 2 vanília aroma
- 59 g kristálycukor
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
- A vajat a cukorral habosra és utána hozzáadjuk a vanília aromát, a tojást, a csokit és száraz alapanyagokat.
- Szilikonos formába töltjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 160°C fokon 8 percre sütjük.
- A ricottát, a tojást, a tojássárgáját, a rumot, a cukrot, a vanília aromát és a citromlevet egy tálban összekeverjük.
- Ha kihűlt a tészta, akkor adagoljuk rá ricottás krémet.
- Visszatesszük a sütőben és 1 óra alatt készre sütjük.
Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418091614
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.