SütiSári

Semmi más csak sütés

Mini ricotta torta

aaa_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 33 g vaj
  • 45 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek. vanília aroma
  • 57 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 48 g étcsoki

Ricottás részhez:

  • 250 g ricotta
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 kk. rum aroma
  • 4 ek. citromlé
  • 2 vanília aroma
  • 59 g kristálycukor

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
  2. A vajat a cukorral habosra és utána hozzáadjuk a vanília aromát, a tojást, a csokit és száraz alapanyagokat.
  3. Szilikonos formába töltjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 160°C fokon 8 percre sütjük.
  5. A ricottát, a tojást, a tojássárgáját, a rumot, a cukrot, a vanília aromát és a citromlevet egy tálban összekeverjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, akkor adagoljuk rá ricottás krémet.
  7. Visszatesszük a sütőben és 1 óra alatt készre sütjük.

Díszítése tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418091614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása