Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 1 csipet só
- 0, 6 g víz
- 125 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 12 g élesztő
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A langyos vizet, a cukrot és az élesztőt összekeverjük.
- A lisztet, a vajat, a sót és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd utána hozzáadjuk az élesztős keveréket és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát 20 percre a hűtőbe tesszük
- Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta.
- A tésztát újabb 20 perc a hűtőbe tesszük és megismételjük a műveletet még egyszer
- Kinyújtjuk a tésztát, majd 8x30-as háromszögekre vágjuk és szorosan feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Lekenjük egész tojással a crossiant tetejét.
- Előmelegített 200°C-os sütőben 20 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
- Megtölthetjük nutellával a crossiant belsejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618091626
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.