SütiSári

Semmi más csak sütés

Mini nutellás croissant

nnn.jpg

Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 1 csipet só
  • 0, 6 g víz
  • 125 g vaj
  • 20 g kristálycukor
  • 12 g élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése:

  1. A langyos vizet, a cukrot és az élesztőt összekeverjük.
  2. A lisztet, a vajat, a sót és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd utána hozzáadjuk az élesztős keveréket és tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát 20 percre a hűtőbe tesszük
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta.
  5. A tésztát újabb 20 perc a hűtőbe tesszük és megismételjük a műveletet még egyszer
  6. Kinyújtjuk a tésztát, majd 8x30-as háromszögekre vágjuk és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  8. Lekenjük egész tojással a crossiant tetejét.
  9. Előmelegített 200°C-os sütőben 20 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
  10. Megtölthetjük nutellával a crossiant belsejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618091626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása