SütiSári

Semmi más csak sütés

Meringue rolád

you_2.jpg

Hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 275 g kristálycukor
  • 20 g darált mandula
  • 3 db citrom
  • 5 db tojássárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g vaj
  • 200 g eper

A tojásokat kettéválasztjuk.

  1. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük a kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk a darált mandulát.
  3. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  5. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  6. Hagyjuk, a habcsók tészta kihűljön.
  7. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  8. A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
  9. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot.
  10. Addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
  11. Hozzáadjuk a vajat. Megvárjuk, míg kihűl a krém.
  12. A kihűlt lemon curdel lekenjük és apróra vágott eperrel megszórjuk, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818091648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása