Hozzávalók:
- 5 db tojásfehérje
- 275 g kristálycukor
- 20 g darált mandula
- 3 db citrom
- 5 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 150 g vaj
- 200 g eper
A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük a kristálycukorral.
- Hozzáadjuk a darált mandulát.
- Vigyázat ne keverjük sokáig, mert a hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Hagyjuk, a habcsók tészta kihűljön.
- Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot.
- Addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- Hozzáadjuk a vajat. Megvárjuk, míg kihűl a krém.
- A kihűlt lemon curdel lekenjük és apróra vágott eperrel megszórjuk, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818091648
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.