SütiSári

Semmi más csak sütés

Málnás sajttorta

 

 

Hozzávalók:

  • 113 g vaj
  • 110 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 190 g liszt
  • 4,5 g szódabikarbóna
  • 3 g só
  • 4 kk. szőlőlekvár
  • 100 g étcsoki

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 75 g kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 40 g liszt
  • 2 kk. fahéj

Málnás részhez:

  • 250 g málna
  • 80 g kristálycukor
  • 3 db lapzselatin
  • fél citrom leve

Elkészítése:

 

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
  2. A vajat a cukorral habosra ez után hozzáadjuk a tojást, a csokit és a száraz alapanyagokat.
  3. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 180°C fokon 20 percig sütjük.
  5. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a citrom levét, a lisztet, a fahéjat tojáshoz.
  6. Ha kihűlt a tészta, akkor adagoljuk rá sajttorta krémet.
  7. Visszatesszük a sütőben és 1 óra alatt készre sütjük.
  8. Egy éjszakára a sajttortát a hűtőbe hűtjük.
  9. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  10. A málnát a cukorral és a citrom levével felfőzzük. Hozzáadjuk a lapzselatint a málnához.
  11. A sajttortát tortakarikába tesszük és leöntjük a málnával.
  12. A hűtőbe tesszük a tortát 1 órára.
  13. Kivágjuk a tortakarikából a sajttortát és tetszés szerint díszítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3318092164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása