SütiSári

Semmi más csak sütés

Mákos guba torta

ss_fotor.jpg

 

Hozzávalók:

  • 8 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojássárgája
  • 200 g porcukor
  • 3 kk. vanília aroma
  • 120 g vaj
  • 150 g darált mák
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3-4 ek. ribizli lekvár

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 g kristálycukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 200 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej

A tetejére:

  • 200 g habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

  1. A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.
  2. A szikkadt kifliket karikákra vágjuk.
  3. A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kiflikre. Hozzáadjuk a mákos keveréket és a narancs reszelt héját.
  4. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejét.
  5. Lekenjük lekvárral a tészta tetejét.
  6. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 percig arany barnára sütjük.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A tejet, a pudingot, a tojássárgáját és a vanília aromát összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
  9. A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt puding alapot.
  10. A mákos guba alapot egy torta karikába helyezzük és a krémet egyenletesen elkenjük.
  11. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  12. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  13. A tejszínt habzsákba töltjük.
  14. Levesszük a torta karikát a mákos gubáról és a torta tetejét tejszínnel díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618092012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása