SütiSári

Semmi más csak sütés

Mákkocka

nnnn.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 ml olaj
  • 75 g porcukor
  • 100 g mák
  • 100 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • 100 ml tej
  • 1 db narancs héja
  • 1 db meggybefőtt

 

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat habverő géppel habosra keverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat, a darált mákot, a cukrot, a tejet és az olajt.
  3. Végül hozzákeverjük a narancs reszelt héjár és a meggy szemeket.
  4. 23x23 cm formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk a tetejét.
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben 35 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5018091658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása