Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 25 ml olaj
- 75 g porcukor
- 100 g mák
- 100 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 kk. fahéj
- 100 ml tej
- 1 db narancs héja
- 1 db meggybefőtt
Elkészítése:
- A tojásokat habverő géppel habosra keverjük.
- Utána hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat, a darált mákot, a cukrot, a tejet és az olajt.
- Végül hozzákeverjük a narancs reszelt héjár és a meggy szemeket.
- 23x23 cm formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk a tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 35 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
- Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5018091658
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.