SütiSári

Semmi más csak sütés

Kossuth kifli

ooo_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 4 db tojás
  • 100 g karamell öntet
  • 100 g darált dió

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojásokat majd a vanília aromát.
  3. A vajas keverékhez hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a karamell öntetet.
  4. Egy 24x36 sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és a tetejét egyenletesen elkenjük.
  5. A tészta tetejét megszórjuk darált dióval.
  6. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 15-20 perc alatt készre sütjük.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt a tészta, akkor pogácsa szaggatóval félhold alakú kifliket szaggatunk a tésztából

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5918092084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása