SütiSári

Semmi más csak sütés

Karamell rolád

mmmm_3.jpg

 

Hozzávalók:

  • 130 g vaj
  • 100 g étcsoki
  • 2 db tojás
  • 100 g kristálycukor

+ 100 g földimogyoró

100 g kristálycukor

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 4 ek. kristálycukor

Tetejére:

  • 100 g kristálycukor
  • 50 g habtejszín
  • 1 ek. kakaópor

Elkészítése:

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  5. A tojást, a cukrot vízgőz felett csípősig melegítjük. Ez azt jelenti, ha beledugjuk az ujjunkat a keverékbe és csípi, akkor jó. Kihűlésig habbá verjük.
  6. A vajat habbá verjük az olvasztott csokival és hozzáforgatjuk a tojásos keveréket.
  7. Hűtőbe tesszük a krémet.
  8. A mogyorót megpirítjuk és a cukrot karamellizáljuk.
  9. A cukorhoz hozzáadjuk a mogyorót és gyors mozdulatokkal elkeverjük.
  10. Egy szilikonos sütőpapíron hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk.
  11. Hozzáforgatjuk a krémhez.
  12. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  13. Lekentjük krémmel és sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  14. A cukrot karamellizáljuk és szilikonos sütőpapíron karikákat formázunk a karamellel.
  15. Ezzel díszítjük a torta tetejét.
  16. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a kakaóport.
  17. Csillagcsöves habzsákba töltjük a tejszínt.
  18. Díszítjük a rolád tetejét a tejszínnel és karamell díszekkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5918091802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása