SütiSári

Semmi más csak sütés

Házi kenyér

 

 

Hozzávalók:

  1. 1 kk. só
  2. 250 g liszt
  3. 250 g kenyérliszt
  4. 7 g instant élesztő
  5. 250 g víz
  6. 20 g vaj

Elkészítése:

  1. 1 dl vízben 1 ek. cukrot összekeverjük és az élesztőt felfuttatjuk benne. Az élesztőt 15 percig futtatjuk.
  2. A liszteket és sót összekeverjük egy edényben.
  3. Hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, az olvasztott vajat és a maradék vizet.
  4. A tésztát a dagasztó gépben kidagasztjuk.
  5. Meleg helyen lefedve 1 órán kelesztjük.
  6. Utána tésztát átgyúrjuk és sütőpapírral bélelt formába tesszük tésztát.
  7. 2 óráig újra kelesztjük addig, amíg forma tetejét el nem éri.
  8. Lekenjük vízzel a tészta tetejét és előmelegített sütőben 200°C-on 40 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása