SütiSári

Semmi más csak sütés

Hamburger zsemle

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 40 g vaj
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 tk. só
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás

Elkészítése:

  1. A 1 dl tejet és a 1 ek. cukrot összekeverjük egy tálban és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk az élesztőt kb. 15 percig.
  2. A sót és a lisztet a dagasztó gép edényébe összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk, a maradék tejet, az olvasztott vajat, a tojást és felfutatott élesztőt.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
  5. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
  6. A tésztát lemérjük és 8 egyenlő részre osztjuk.
  7. Kb egy zsemle súlya 119 g.
  8. Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
  9. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
  10. Lekenjük a zsemlék tetejét egész tojással és megszórjuk fekete szezámaggal.
  11. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8318092094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása