Hozzávallók:
- 300 g liszt
- 300 g juhtúró
- 300 g vaj
- 1 db tojás
- 69 g reszelt füstölt sajt
- 5 kk. só
Lekenéshez:
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 180 g csiperkegomba
- ½ fej vöröshagyma
- 20 g vaj
- 3 szál kakukkfű
- só és bors
+ reszelt füstölt sajt a pogácsa tetejére
A töltelék elkészítése:
- A vajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a sót, a kakukkfüvet, a borsot és megpirítjuk.
Elkészítése:
- Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
- A tészta egyik felét hajtsuk rá a másik felét.
- 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
- Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást.
- Ugyanezt a műveletet megismételjük még 2-szer..
- Egy éjszakára a hűtőbe a tésztát.
- A tésztát kinyújtjuk
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát
- Minden második tészta korong közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval.
- A sima korongokat tetejét kentjük le a felvert tojással és ráhelyezzük a másik lukas közepű tésztát.
- Egy kis kanál tölteléket töltsük meg a pogácsák kráterét és megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818091598
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.