SütiSári

Semmi más csak sütés

Fonott kalácskoszorú

 

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só
  • 1 db citrom reszelt héja

 

Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzá adjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  7. A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és egyenként hosszú rúddá hengergetjük.
  8. A videóban látható módon megformázzuk.(Hármas fonással).
  9. Úgy formázzunk, hogy koszorúnak nézzen ki.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
  11. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  12. A kalácsot lekenjük egész felvert tojással.
  13. Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818092300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása