SütiSári

Semmi más csak sütés

Fonott kalács

lll_2.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 250 g liszt
  • 25 g vaj
  • 25 g kristálycukor
  • 1,25 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 4 g só

 

Elkészítése:

 

  1. A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére.
  2. Hagyjuk az élesztőt felfutatni, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk.
  3. A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
  4. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  5. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  6. Legvégén a felfutatott élesztőt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  7. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  8. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  9. A tésztát 4 darab egyenlő részre vágjuk és egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük.
  10. A videóban látható módon megformázzuk.
  11. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
  12. Lekenjük tojásfehérjével.
  13. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  14. Újból lekenjük tojásfehérjével.
  15. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6018091618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása