SütiSári

Semmi más csak sütés

Ferdinánd kalács

Hozzávalók a tésztához

  • 400 g liszt
  • 1 csipet só
  • 30 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 20 g élesztő
  • 200 g tej
  • 1 db tojás
  • 50 g vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g vaj
  • 220 g birsalma püré
  • 80 g porcukor

A tetejére:

  • 80 g fehércsoki
  • 2 ek. tej

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot, a sót egy dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a langyos tejet, az élesztőt, majd tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  5. A puha vajat, a birs pürét és a cukrot összekeverjük egy tálban.
  6. A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük a tésztát.
  7. 2 ujjnyi vastagú csigákat vágunk és ezeket sütőpapírral burkolt tepsibe tesszük.
  8. 20 percig kelesztjük lefedve meleg helyen.
  9. Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
  10. A tejet és a fehércsokit a mikróban felmelegítjük és a csigák tetejére csorgatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318092230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása